Tips inför flytten

Handfasta tips för flytten

Är det dags att flytta? Du har du en hel del att tänka på! Här bjuder vi på ett antal handfasta praktiska tips inför din flytt.

Först och främst – se till att allt är ordnat i din gamla bostad. Att städningen är ordentligt utförd så att du slipper bakläxor från nästa boende. Säg upp alla olika abonnemang så att du slipper betala dubbla räkningar. Sådant strul slipper man helst när man ska flytta in i ett nytt hem.

Att du anlitar en kompetent och flexibel flyttfirma är verkligen att rekommendera. Vi har varit med om det mesta i flyttväg och kan hjälpa dig att undvika de värsta fallgroparna. Se också till att vara ute i god tid – vi har mycket att göra så det kan löna sig att höra av sig ett tag innan det är flyttdags.

Viktigt att packa ordentligt

När själva flytten kör igång så är packningen det första som genomförs. Vi kan det här med flyttar, men är dina saker slarvigt nedpackade så är risken stor att saker går sönder under flytten. Börja med att skaffa flyttkartonger av hög klass. Vi avråder från att använda banankartonger från affären eller att använda kartonger i många olika storlekar.

Tänk på att det inte är vad kartongerna kan bära som är den bästa måttstocken på hur mycket de ska packas. Ett bättre mått är att du klarar att lyfta kartongen i färdigpackat skick. Fyll sedan kartongerna ordentligt, men packa inte för tungt, då kan de gå sönder. När du har packat klart, stapla dem tre och tre och märk upp ordentligt på båda sidor. Var extra varsam och packa in ömtåligt material extra noga!

flyttfirma Älvsjö

Gå igenom ditt bohag ordentligt

Ett bra tips inför flytten är att alla boende går igenom vad som finns i det gamla husets alla rum och vrår. Behöver verkligen allt följa med i flytten? Kasta eller sälj det som inte behövs, på det sättet kan du både spara din rygg och dina pengar.

En stor fördel med att låta en kompetent flyttfirma som sköta packningen är att vi då tar hela ansvaret för packningen. Annars är det kunden själv som får ansvaret för det nedpackade – enligt de speciella regler som gäller för flyttbranschen.

Har du köpt ett nytt hus? Vi kan hjälpa dig att få flytten att flyta på ett smidigt sätt!